Web Design

Team USA Ronald Halma

Civil War Layout

Na een aantal banen “uit de doos” gebouwd te hebben zoek ik al een tijdje een nieuwe uitdaging. Uit de doos wil zeggen dat ik voelbaar alleen kitjes zit te plakken en daar een baan mee bouw. Niets mis mee, maar ik voel dat ik meer en beter kan. Cornfield Yard is meer als naar tevredenheid en functioneert prima maar er moet iets nieuws komen met een grotere mate van zelfwerkzaamheid.

Ik heb een onderwerp gevonden dat hier uitermate geschikt voor is; de Amerikaanse Burgeroorlog. Deze was van 1860 tot 1865 en bracht veel technische vooruitgang met zich mee. Ook de spoorwegen speelden hierbij een grote rol, dus uitermate geschikt om uit te beelden.

Eerst maar eens een aantal boeken gekocht: - "Mars get new Chariots" van Lt R. Koenig. Een vermakelijk boek dat de spoorwegen beschrijft ten tijde van de burgeroorlog. Niet veel platen, maar de tekst is duidelijk genoeg om je een goed beeld te geven van het onderwerp.
- De film  "Gettysburg" uit 1993. Dit puur om de sfeer te snuiven en om de omgeving in mij op te nemen. Voor de scenery die er op moet natuurlijk een prima uitgangspunt daar de film op actuele punten is geschoten.
- Civil war railroads van G.B.Abdill.
- Civil war railroads & models van E.P.Alexander.

Veel lezen dus. Om meer kennis te vergaren zit ik inmiddels in de Civil War Yahoo groep. Daar zit veel kennis over dit onderwerp en krijg men veel tips. Ook heb ik op Marktplaats al het e.e.a. aangeschaft aan materieel (wagons, geschut) en inmiddels ook al 2 echte Rivarossi 4-4-0 ‘s gescoord.

Binnenkort meer hier in dit theater!! Ik hou jullie op de hoogte. Voor meer info het blog en: http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,31899.0.html.

Greetz, Ronald.