Web Design

Team USA Ronald Halma

Lake Louisa RR

Wij zijn  beide erg gecharmeerd zijn van de Australische baan Muskrat Ramble. Deze baan is gebouwd in 0N30 en met een zuidelijk Amerika als thema. 0N30 had ik al in de vorm van 2 open Shays, 1 los Shay onderstel en nog wat meuk. Het zuidelijke thema had Wanda al laten zien wel in haar vingers te hebben met de bomen die zij gemaakt heeft (op het forum van Beneluxspoor.net). Dus daar waren we het snel over eens.
Maar..... wilde ik niet direct een kopie van voornoemde baan bouwen. Dus het internet opgestormd en daar kwam ik na enig zoekwerk wat foto’s tegen van logging met een (als zodanig herkenbare) Shay in het zuiden van de States. Swamp logging ofwel Moeras logging. Dat zou een perfecte ondergrond zijn voor het thema wat we wilden nabouwen. Even verder zoeken leverde een foto op van John en Ernest Hammond rond 1910 in de buurt van Lake Louisa in Florida. Dat was de basis. Aan de hand van deze foto's en info waren we het er al snel over eens dat we onze baan zouden gaan situeren ergens tussen de staten Florida en Louisiana. Hier houden we dan wel enige artistieke vrijheid bij aan. Thema natuurlijk logging maar dan niet in de bossen maar in het moeras. Wie Discovery Chamnnel wel eens opzet weet dat men dat nu nog steeds doet.
De bovengenoemde personen waren broers. Zij hebben daar in de buurt gewoond met hun gezinnen en daar een community gevormd genaamd "Hammond Settlement". Daar zijn geen foto's van maar men noemt wel enige zaken:
In 1910, John and Louise Driggors Hammond settled most of the land surrounding Lake Louisa. The homestead included the family home, a turpentine still, sawmill, shingle mill, a combination school and church, commissary, worker┬┐s cabin and cooperage. The family exported their goods by way of steamboats and barges across Lake Louisa.┬ 

Dat als basis genomen heb ik een plan gemaakt. Dat is voorlopig en niet definitief. Nu als 5-module baan getekend maar misschien en waarschijnlijk worden het er 6 (ex schaduwstation). Nu zeggen jullie natuurlijk:"maar Ronald, jij was toch bezig met het voortraject naar een nieuw baan met als thema Civil War"? Klopt helemaal. En nu hoor ik jullie denken; 2 banen tegelijk? Is die vent gek? Eh.. ja, wel een beetje. Denkende met beide thema's bedacht ik dat het wel gemakkelijk zou zijn om een schaduwstation te hebben dat voor meerdere projecten te gebruiken zou zijn. Op OntraXS 2011 heb ik 1,5 dag gereden op de baan van Jacq Damen (The Mill) en het rondrijden is mij eigenlijk heel goed bevallen. Voor een tentoonstellingsbaan bied dat bepaalde voordelen en vrijheden. Dus dat wilde ik zeker bij toekomstige projecten van mijzelf zeker gaan proberen na te volgen.

Blijf volgen om de voortgang van deze baan te zien. In de foto collagemeer van het project! Ook is het geheel te volgen op: http://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=32221.0

Greetz, Wanda en Ronald.