Sloperij

Een autosloop, wat is het nou precies? Is je auto ook stuk gegaan en moet je hem laten repareren? Dan ga je eerst naar de garage. Is de schade te groot en haalt de auto de keuringen niet dan is de auto total loss verklaard. Of heb je zoveel schade dat het repareren van de auto meer gaat kosten dan dat de dagwaarde is van de auto. In beide gevallen ga je meestal na de sloperij toe. Of je kiest ervoor de auto zelf te gaan verkopen, dit duurt alleen meestal langer, minder duurzaam en minder veilig.  In de sloperij kunnen ze jouw auto van jouw naam verwijderen, het oud ijzer eruit halen, de herbruikbare onderdelen schoonmaken en de gassen verwijderen. Hiervoor kun jij een vergoeding terug krijgen. Je bent dan snel van de auto af en de verzekeringen en belasting op de auto wordt stopgezet, omdat de auto niet meer op jouw naam staat.

Wat is de vergoeding die je terug kan krijgen voor de auto?

Deze vergoeding hangt van meerdere dingen af. Kun jij de auto vervoeren met een trailer of aanhanger naar de autosloop toe bespaar je kosten. Anders moet de autosloop de auto namelijk komen ophalen. Ook hangt dit af van de hoeveelheid oud ijzer en herbruikbare onderdelen die de auto nog bevat. Samen wordt dit een kleine vergoeding die meestal tussen die 100 en 300 euro zit. Dit is in de meeste gevallen zo dus niet altijd. Het klinkt misschien niet veel, maar de auto is en blijft een sloopauto. Je kan er niet mee meer rijden in de status hoe de auto nu is. Ook kost dit niet veel tijd vergeleken als je zelf de auto gaat proberen te verkopen en de onderdelen schoon gaat maken. Dit gebeurt ook minder veilig en minder duurzaam.

De grootste voordelen van de autosloop

Er zitten erg veel voordelen aan de auto brengen naar een autosloop. Allereerst je bent heel erg snel van je auto af en staat niet meer op jouw naam. Dit zorgt ervoor dat je belasting en verzekering stop worden gezet. Ook krijg je voor de auto inleveren een vergoeding terug. Deze hangt af van het aantal oud ijzer, de goede herbruikbare onderdelen. De vergoeding zit meestal tussen de 100 en 300 euro, maar dit kan altijd afwijken. Dit kan ook nog afwijken van of je de auto kan vervoeren naar de autosloop toe of dat het bedrijf dit zelf nog moet gaan doen