Een schadeauto zelf kopen

Wil jij al zo lang graag een auto, maar heb je het geld nog niet bij elkaar gespaard voor een gloednieuwe auto of voor een tweedehands auto. Dan kan je altijd ook nog op zoek naar een schadeauto. Deze auto’s zijn een stuk goedkoper en de verzekering is ook goedkoper. Maar je moet wel op bepaalde dingetjes letten als je zo een schadeauto gaat kopen. Waar je op moet letten ga ik je in deze blog verder uitleggen. 

Waar moet je op letten

Waar moet je op letten dat is een vraag die bijna elk persoon stelt als ze een schadeauto willen kopen. Je moet goed letten of de schade wel klopt die op de auto zit. Het kan zijn dat als iemand foto’s maakt dat de schade niet altijd even goed is aangegeven of dat het soms niet verteld wordt. Daarom moet je altijd langsgaan en de auto controleren voordat je een schadeauto koopt. Kijk ook niet alleen naar de schade aan de buitenkant van de auto, maar kijk ook goed naar de motorische schade. Neem bijvoorbeeld iemand mee die verstand heeft van auto’s of iemand die in een autogarage werkt. Zo kan diegene goed checken of de auto motorisch ook goed is. Je kan vragen aan degenen bij wie je de schadeauto koopt of je er een stukje in mag rijden. Om zo te voelen of dit de goede auto is of niet, en om te kijken of alles goed werkt. 

Maak goede afspraken

Als je een schadeauto gaat kopen moet je ervoor zorgen dat er goede afspraken zijn gemaakt en niet dat je de auto koopt en je vervolgens niet door de keuring heen komt. Vraag aan de persoon bij wie je hem koopt waarom hij de auto weg wil doen en waardoor er schade aan de auto zit zo weet je precies wat de redenen zijn van wegdoen en wat er met de auto is gebeurd. Hierdoor kun jij nog beter jezelf afvragen of de auto geschikt is voor jou of niet. Ben jij zelf iemand die van het klussen houd koop dan een auto die in een slechte staat is zodat je goed met je hobby bezig kan zijn. 

De verzekering

Wanneer je gaat kijken bij de auto is de auto nog verzekerd door de andere persoon. Dit kan heel gemakkelijk gewisseld worden bij de verzekering en dat hoeft totaal niet moeilijk te zijn als iedereen zijn zaken op orde heeft. Je hoeft daarna alleen nog de auto op te halen en te betalen en dan is de auto van jou. Zorg er wel voor dat je de auto goed onderhoud, omdat het eenmaal een schadeauto is kan er sneller wat stuk gaan dan bij een nieuwe auto. Houd hier dus rekening mee.