Auto verkopen aan de sloperij

auto verkopen

Tijdens het autorijden kan er veel gebeuren en een ongeluk kan zo maar gebeuren. Je auto heeft hierdoor schade en in sommige gevallen wordt deze total loss verklaard. Daarnaast kan het zijn dat je auto niet meer door de keuring komt en dat deze gemaakt moet worden. Soms liggen de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van het voertuig. Als dit het geval is, is het tijd om afscheid te nemen van je auto. Het verkopen van een sloopauto op het internet is ingewikkeld en dit kan soms maanden duren. Tegenwoordig is het veel beter om je auto te verkopen aan de sloperij. Een auto verkopen aan de sloperij is eenvoudig en in de meeste gevallen ook voordelig. Maar hoe werkt dat precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Waarom auto verkopen aan de sloperij?

Er zijn verschillende redenen waarom een auto verkopen aan een sloperij een goed idee is. Zo is het ten eerste eenvoudig en snel en ben je er direct vanaf. De sloperij geeft de auto namelijk op voor demontage bij het RDW. Dit betekent dat je niet meer belastingplichtig bent en dat scheelt in de maandelijkse lasten. Daarnaast kan de sloperij de auto komen ophalen en hoef je deze niet zelf te brengen. Ten tweede zorgt de sloperij er bijna altijd voor dat de auto duurzaam gesloopt wordt, hier heeft de sloperij ook een ARN erkenning voor. Ten derde krijg je een kleine vergoeding voor het auto verkopen aan de sloperij. Vaak ligt de vergoeding rond de 100 euro en heeft dit te maken met de oud ijzer prijs van de auto. Ten slotte, wordt er van de afvalstoffen van het voertuig nieuwe producten gemaakt.

Hoe voert de sloperij de autodemontage uit? 

Auto verkopen aan de sloperij is eenvoudig en de sloperij gaat direct aan de slag met de autodemontage. Zo halen ze alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen zoals de accu uit het voertuig. Daarnaast kijken ze naar eventuele waardevolle onderdelen van de sloopauto en strippen ze deze uit het voertuig. De onderdelen maken ze schoon en slaan ze op in een magazijn voor latere verkoop aan klanten. Uiteindelijk wordt de auto naar de shredder gestuurd, als deze geen toegevoegde waarde meer heeft voor de sloperij. Van de afvalstoffen van de sloopauto worden nieuwe producten gemaakt door het ARN, zo is dat weer goed voor het milieu.